ד"ר מנו רובינפור
מתיחת זרועות בשיטת ד"ר רובינפור
אחד מהניתוחים האסתטיים הנפוצים ביותר לעיצוב הגוף הוא ניתוח מתיחת זרועות. המראה המדולדל של הזרועות אינו אסתטי ולבטח שאינו מחמיא לגברים ולנשים כאחד, וזרועות במראה מדולדל יוצרות מראה מבוגר. מאחר שאנחנו חיים במדינה חמה ושטופת שמש עם אקלים חצי מדברי, רוב ימות השנה אנחנו לובשים בגדים קצרים, לרבות חולצות וגופיות ללא שרוולים, לכן הזרועות חשופות לעיני כל, ומכאן השאיפה של רבים להשיג מראה של זרועות מתוחות, הדוקות ואסתטיות, כלומר זרועות מתוחות שאפשר לחשוף לראווה, באופן גלוי וללא חשש.
בתוך כך, חשוב לציין כי רבים מהישראלים נוטים לדבר תוך כדי הנפת הידיים, ואם יש להם עודפי עור ושומן הנתלים מאחורי הזרועות – המראה אינו מחמיא. על כן כדאי לדעת כי באמצעות ניתוח מתיחת זרועות ניתן לטפל בתופעה ולעצב את הזרועות.
מה הגורמים העיקריים למראה של זרועות מדולדלות (מראה וילונות עור)?
תופעת הזרועות המדולדלות מכונה בפי רבים בשם וילונות עור מכיוון שהעור המדולדל אשר נתלה על אחורי הזרועות מיטלטל בזמן תנועת הזרועות. זהו מראה שאינו מחמיא לנשים ולגברים בכל גיל, ולא מעט מהישראלים שסובלים מהתופעה מתביישים במראה הלא אסתטי של הזרועות שלהם, לכן רבים מהם נוטים ללבוש בגדים ארוכים, כלומר חולצות בעלות שרוול ארוך, גם בימים החמים ובעונת הקיץ, הם ימעטו לבלות בחופי הים ובבריכות השחייה והתופעה עלולה לפגוע בדימוי העצמי.
הגורמים המרכזיים לתופעת הזרועות המדולדלות הם:
תהליך הזדקנות טבעי – באופן טבעי ככל שגילנו עולה העור הופך לרפוי ועשוי להידלדל באזורים שונים בגופנו, בין היתר בזרועות. ככל שמתבגרים כך התופעה שכיחה יותר והגיל מביא בין השאר גם לדלדול של העור באזור הזרועות.
עור פחות אלסטי – עם הגיל, גופנו מייצר פחות חומרים כמו קולגן ואלסטין, אלו חומרים המספקים לעור את גמישותו וחיותו, לכן העלייה בגיל גורמת למראה מדולדל, עייף וגם שמוט של עור הזרועות, בעיקר בצד האחורי של זרועות הגוף.
שינויים דרסטיים במשקל הגוף – חשוב לציין כי מראה של עור מדולדל ורפוי בצד האחורי של הזרועות אופייני מאוד לאנשים שעברו שינויים קיצוניים במשקל גופם. הנטייה לזרועות המדולדלות היא לרוב אצל נשים לאחר גיל 40, אך התופעה רווחת גם בקרב גברים שהשילו קילוגרמים רבים ממשקל גופם, ובקרב נשים וגברים שנוטים להשמין ולרזות באופן תכוף יחסית.
ניתוח בריאטרי – אנשים שעוברים ניתוח בריאטרי לקיצור קיבתם נוטים לסבול מתופעת הזרועות המדולדלות.
הריון ולידה – נשים אחרי מספר הריונות ולידות עשויות לסבול מהתופעה.
גנטיקה – ככל הנראה גם גנטיקה משחקת תפקיד במראה של זרועות מדולדלות.
למי מיועד ניתוח מתיחת זרועות?
הניתוח האסתטי למתיחת זרועות מיועד לנשים ולגברים, בכל הגילים, הסובלים מעודפי עור באזור הזרועות ולמי שסובל מהמראה של זרועות מדולדלות.
מהו ניתוח מתיחת זרועות? מתי מבצעים אותו?
מטרת הניתוח למתיחת זרועות היא חיטוב מראה הזרועות וצמצום היקף העור המדולדל באזור הזרועות. הניתוח יוצר מראה רענן, עם עור מתוח והדוק והוא משפר את המראה האסתטי באזור הזרועות.
הניתוח נועד לצמצם את היקף הזרועות ובנוסף הוא מפחית משמעותית את כמות הקמטים בחלק הקדמי של זרוע, וכך משיגים מראה של זרועות חטובות ומתוחות.
ד"ר רובינפור מציין כי הניתוח האסתטי פשוט יחסית, מבצעים אותו בהרדמה כללית, ובמהלך הניתוח מסירים עודפי שומן באמצעות הליך שאיבת שומן. בהכנה לניתוח מסמנים את העור שיש להסיר, מבצעים חתך בחלק הפנימי של הזרוע כדי להסתיר את הצלקת ומסירים את עודפי העור והשומן.
הניתוח אינו מתאים לאנשים מעשנים, בעיקר מעשנים כבדים. יש להפסיק לעשן כחודש לפני ואחרי הניתוח. כמו כן ההליך הכירורגי אינו מתאים לאנשים המטופלים בנוגדי קרישה ולמי שיש לו ציפיות לא ריאליות.
במקרים רבים הניתוח לא יבוצע אם המטופל ממשיך לרדת במשקל.
התאוששות וחזרה לשגרת לאחר הניתוח
ד"ר רובינפור מסביר כי לאחר הניתוח יש להישאר תחת השגחה בבית החולים, כ-6 שעות, והניתוח עצמו אורך כשעתיים. מומלץ לקחת אנטיביוטיקה לפחות 5 ימים לאחר יום הניתוח ויש להקפיד על חבישת שרוול לחץ לתקופה של שבועיים. אין לבצע פעילות פיזית מאומצת לפחות חודש וחצי (לרבות הרמת משקל מעל 5 ק"ג), וחשוב להימנע מנהיגה כ-7 ימים. אפשר להתקלח לאחר 4 ימים מיום הניתוח. כמו כן, אין להרים ידיים מעל גובה הכתף ולאחר כ-6 שבועות אפשר לחזור לאימונים בחדר כושר.
6 ימים לאחר הניתוח יש להגיע לביקורת, ובביקורת מסירים את החבישה והפלסטרים ובוחנים את הצלקת. לאחר הסרת החבישה יש להמתין יומיים עד למקלחת הראשונה.
מתי ניתן לראות את תוצאות הניתוח ולכמה זמן הן נשמרות?
אם מקפידים על הוראות הרופא הכירורג ניתן לזרז את תהליך ההחלמה. תהליך ההחלמה משתנה בין אדם לאדם ומושפע מהיקף ומורכבות הניתוח ומהמצב הכללי של המטופל. לרוב רואים את התוצאות לאחר כ-4 חודשים. הבצקות נספגות והצלקות מגיעות לבגרות מלאה לאחר 6-18 חודשים.
כדי למקסם את תוצאות הניתוח למתיחת זרועות ולשמר את התוצאות לטווח ארוך מומלץ לשמור על משקל גוף תקין, ללא תנודות משמעותיות וחשוב להקפיד על שגרת פעילות ספורטיבית לחיזוק שרירי הזרועות. בנוסף, יש להרבות בשתיית נוזלים ולמרוח קרם לחות עשיר באזור המנותח.
מה מייחד את שיטת ההליך הכירורגי שמבצע ד"ר רובינפור?
ד"ר רובינפור פיתח שיטה ייחודית למתיחת זרועות, הוא סוגר את החתך במספר שלבים על מנת לצמצם ככל האפשר את רוחב קו הצלקת, וכך אין צורך בנקז.
התפירה נעשית באופן מוסתר ולרוב אין צורך להוציא את התפרים. הוא מדביק פלסטרים מיוחדים המשפרים את נראות הצלקת וכך משיגים את התוצאה האסתטית הטובה ביותר.
לאחר הדבקת הפלסטרים הוא מלביש על הזרועות שרוול לחץ ייעודי במטרה להקטין את הסיכון בתופעות כגון: נפיחות, בצקות ושטפי דם. כמו כן, הוא מבצע הרדמה בשיטת מתקדמת כדי להפחית באופן משמעותי את הכאב לאחר הניתוח, ובמקרים מסוימים לא סובלים בכלל מכאב.
סיבוכים אפשריים
כמו בכל הליך כירורגי יש סיכון לסיבוכים אפשריים. הסיבוכים השכיחים ביותר בניתוח מתיחת זרועות הינם:
• דלקת
• זיהום בקו התפרים
• צלקות בולטות באזור המנותח
• שטפי דם
• כאבים
• בצקות באזור הניתוח
• אסימטריה במראה הזרועות, בהתאם לצורך אפשר לתקן את הבעיה
הכנות לקראת ניתוח מתיחת זרועות
ההכנות לפני הניתוח כוללות:
• צום לפני הניתוח, לפחות 8-6 שעות
• מטופל שעבר קיצור קיבה נדרש בצום ממושך יותר, כ-12 שעות
• בדיקות דם כמו ספירת דם ותפקודי קרישה
• הפסקת עישון לפחות חודש לפני יום הניתוח
• מטופלים מעל גיל 40 חייבים לעבור צילום חזה ובדיקת אק"ג
• הפסקת נטילת תרופות נוגדות קרישה, שבועיים לפני יום הניתוח, יש לקבל אישור מהרופא המטפל
• חשוב להגיע לניתוח עם שרוול לחץ